Kako prati in negovati Jeans

Najpomembnejša stvar, ki jo morate vedeti o tkanini jeans pri pranju in nošenju je, da bo sčasoma zbledel v barvi in se ‘vdrl’ ter zmehčal. Tudi ta tkanina se bo nekoliko skrčila. Približno 5 % je precej običajno, vendar se lahko skrči tudi do 10-15 % za ‘surov’ jeans, ki je denim, ki ni bil obdelan, potem ko je bil tkan. Jeans bo z uporabo naravno zbledel. To je samo normalna naravna značilnost denima in del videza, ki ga dobite z oblačili iz te tkanine.

 

Obledelost in obraba džinsa se lahko razlikujeta glede na kakovost tkanine in določene postopke, ki so bili opravljeni med proizvodnjo. Včasih so bile poznane domače metode fiksiranja barve, kot je namakanje v kisu, ki pa dejansko ne naredijo nobene opazne razlike in če barva za tkanino ni bila pritrjena na tkanino, ko je bila tkanina dejansko proizvedena, bo barva preprosto zbledela in glede tega ne morete veliko narediti.

Denim vedno predhodno operite. Navadno se priporoča pri 40 stopinjah pri 1200 ožemanjih s 3-4 izpiranji. Tkanino lahko perete tudi pri 30 stopinjah, zmanjšate število izpiranj in zmanjšate cikel ožemanja.

[/vc_column_text]
Nov
6,50  (DDV vključen v ceno)
Nov
Nov
Nov
Nov
Nov
9,50  (DDV vključen v ceno)
Nov
7,50  (DDV vključen v ceno)
Nov
6,50  (DDV vključen v ceno)